K U U K A U D E N    S A N A                    Uskontunnustus

 

 

Psalmi 36:10 Sillä sinun luonasi on elämän lähde, sinun valossasi me näemme valon.

 

Haluathan yhtyä psalminkirjoittajan  ajatuksiin. Jumalan luona on elämän lähde.

Muutos elämässäsi tulee sisältä päin. Sinun ei tarvitse itse yrittää..Hän vaikuttaa.

 

Jumalan luona on elämän lähde , joka "kumpuaa" iankaikkiseen elämään.

 

Raamattu todistaa, että Jumala on kirkkaus. Hänen valossaan ei ole pimeyttä.

 

Saakoon tämä valo loistaa elämässäsi. Se antaa rauhan ja luo turvallisuuden

uuteen vuoteen 2020.

 

Reino Pitkänen

 

 

Siunattua Jeesuksen syntymäjuhlan viettoa !

 

Jouluevankeliumi  Luuk. 2:1-20 

Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana. Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa.

Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Beetlehem, hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua, verolle pantavaksi Marian, kihlattunsa, kanssa, joka oli raskaana.

Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen aika tuli. Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa.

Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa. Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti. Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa." Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat: "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!"

Ja kun enkelit olivat menneet paimenten luota taivaaseen, niin nämä puhuivat toisillensa: "Menkäämme nyt Beetlehemiin katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä Herra meille ilmoitti." Ja he menivät kiiruhtaen ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Ja kun he tämän olivat nähneet, ilmoittivat he sen sanan, joka oli puhuttu heille tästä lapsesta. Ja kaikki, jotka sen kuulivat, ihmettelivät sitä, mitä paimenet heille puhuivat.

Mutta Maria kätki kaikki nämä sanat ja tutkisteli niitä sydämessänsä. Ja paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa kaikesta, minkä olivat kuulleet ja nähneet, sen mukaan kuin heille oli puhuttu. 

 

 

 

Joulukuu 

 

Usko tulee kuulemisesta!

Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Room. 10:17.

 

Tarvitsetko sinä enemmän uskoa?

Usko tulee kuin kuuntelet Jumalan sanaa!

Hyvä neuvo on lukea raamattua ääneen.

Kokeilee lukea esimerkiksi kirje Efesolaisille ääneen.

Sinun ei enempää tarvitse rukoilla, vaan uskoa. Sinä voit täyttyä uskolla, kuin kuuntelet Jumalan sanaa.

Jumaln sana, se tekee hyvää.

Armoa armon päälle !

Marcus Saukkonen

Pastori

 

 

 

Marraskuu

Armo tekee sinut iloiseksi! 

Apt 11:23” Ja kun hän (Barnabas) saapui sinne ja näki Jumalan armon, niin hän iloitsi ja kehoitti kaikkia vakaalla sydämellä pysymään Herrassa.”

 

Evankeliumi on hyvä uutinen. Evankeliumi on ilosanoma. Evankeliumi ei ole ilmestys siitä, mikä sinussa on vikana, vaan evankeliumi on ilmestys siitä, mikä Jeesuksessa on oikein.

 

Kun näemme, mitä Jumalan armo saa aikaan ihmisten keskuudessa, me iloitsemme! Suurin ihme on, kun ihminen syntyy uudesti, tulee uudeksi luomukseksi. Meillä on syytä tulla iloisiksi, kun ihmiset uskovat Jeesukseen, aivan kuten Barnabaskin iloitsi nähdessään, mitä Jumalan armo sai aikaan.

 

Ajattele, mitä Jeesus on tehnyt edestäsi, niin sinäkin tulet iloitsemaan, koska kyse ei ole sinusta, vaan Jeesuksesta!

 

Joh.3;16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

 

Ef.2:8,9. Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta — se on Jumalan lahja — ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

 

Armoa armon päälle!

 

Marcus Saukkonen

Pastori

 

 

Lokakuu

Jumala rakasti sinua ensin! 

1.Joh 4:9. Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa. Jae 10. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

Kuka meitä rakasti ensin ja miksi me rakastamme Jumalaa? Siis Jumala rakasti meitä ensin, lähettämällä Poikansa kärsimään, kuolemaan ja nousemaan kuolleista edestämme. Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailman, että me eläisimme Hänen kauttansa.

Eli me näemme että Jumala rakasti meitä ensin. Kun me nyt ymmärrämme että Jumala rakastaa meitä, me rakastamme Jumalaa. Mutta kaikki sai alkunsa siitä että Jumala rakasti meitä ensin. Samalla tavalla kun ei kuu voi loistaa ellei aurinko loista sen päälle, emme mekään voi rakastaa Jumalaa, ellemme ymmärrä että Hän ensin rakasti meitä.

Älä siis keskity siihen kuinka paljon sinä rakastat Jumalaa, vaan siihen kuinka paljon Jumala rakastaa sinua.

Viimeiseksi, lue tämä: 1.Joh 4:19 Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä. 

Armoa armon päälle.

Marcus Saukkonen

Pastori

 

 

 

Syyskuu

Sinä olet siunattu! 

Ef.1:3. Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,

Sinä olet juuri nyt, juuri tässä hetkessä niin siunattu kuin vain voit olla Kristuksessa. Edellyttäen että uskot Häneen. Et voi tulla enemmän siunatuksi kuin mitä olet juuri nyt, juuri tässä hetkessä. Huomaatko että sanotaan: on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa. Se tarkoittaa sitä että se on jo tapahtunut. Siinä ei sanota, että Hän tulee siunaamaan, vaan on siunannut.

Monesti me uskovaiset rukoilemme sitä mitä meillä jo on, mutta meidän ei tulisi rukoilla sitä mitä meillä jo on, vaan meidän täytyy nähdä mitä me olemme saaneet ja yhä enenevissä määrin huomata tämä seikka! Mutta mitä jos tuntuu siltä ettei ole siunattu? Sillä ei ole väliä, se ei ole siitä kiinni mitä tunteemme sanovat, vaan mitä Jumalan Sana Raamattu sanoo, ja Raamattu sanoo: on siunannut meitä!

Me emme kuulu vanhaan liittoon, vaan me kuulumme uuteen. Me emme elä ennen ristiä, me elämme ristin jälkeen. Eli se mikä nyt on oleellista on se että jos me olemme Jeesuksessa niin me olemme niin siunattuja kuin vain voimme olla ja kaikki tämä Jumalan armon kautta! 

Eli seuraavan kerran kun rukoilet, kiitä Jumalaa siitä että Hän on siunannut sinua!

Armoa armon päälle!

Marcus  Saukkonen

Pastori  

 

 

 

 

Elokuu

Korkeimman suojelus, Psalmi 91

1Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, 

2 se sanoo Herralle: ”Sinä olet minun turvani ja linnani, minun Jumalani, johon minä luotan.”     

3 Hän päästää sinut linnustajan ansasta ja surmaavasta rutosta. 

4 Sulillaan hän suojaa sinua, hänen siipiensä alla sinä saat turvan. Hänen totuutensa on kilpi ja suojus. 

5 Sinä et pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta, 

6 et ruttoa, joka kulkee pimeässä, et tautia, joka tekee tuhojaan keskellä päivää. 

7 Kaatukoon tuhat sivultasi, kymmenentuhatta oikealta puoleltasi, mutta sinuun ei satu. 

8 Sinä saat omin silmin katsella ja nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan, 

9 sillä sinä ajattelet: ”Sinä, Herra , olet minun turvani.” Korkeimman sinä olet ottanut turvapaikaksesi. 

10 Ei kohtaa sinua onnettomuus, eikä vitsaus lähesty sinun majaasi. 

11 Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi. 

12 He kantavat sinua käsillään, ettet loukkaisi jalkaasi kiveen. 

13 Sinä kuljet leijonan ja kyykäärmeen yli, sinä tallaat jalkoihisi nuoren leijonan ja lohikäärmeen.

14”Koska hän on kiintynyt minuun, minä pelastan hänet. Minä vien hänet turvaan, koska hän tuntee minun nimeni. 

15 Hän huutaa minua avukseen, ja minä vastaan hänelle. Minä olen hänen kanssaan ahdistuksessa. Minä vapautan hänet ja kunnioitan häntä. 

16 Minä tyydytän hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä valmistamani pelastuksen.”

  (Raamattu kansalle käännös)

 

 

Heinäkuu

On koittanut keskikesä !

Kesän kohokohta – Juhannus on takana päin. Useimmat ihmiset ovat liikekannalla, kuka missäkin päin maailmaa. Me tarvitsemme hiukan vaihtelua tähän sanoisinko oravan pyörään. Kaikki menee rutiinin omaisesti viikosta toiseen ja ja pieni vapaa arjen työstä ja touhusta on meille tarpeen. Tarvitsemme latautumista uudelle työkaudelle.

Kuitenkin, Ei ihminen elä ainoastaan leivästä vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta. Siksi on tärkeää pyytää Jeesusta matkaoppaaksi tälle elämän tielle. Hän tahtoo meidän kulkevan Hänen viitoittamaa tietä, joka vie lopulta iankaikkiseen elämään Hänen luokseen taivaan kotiin. Parempaa matkaopasta ei ole !

Tämä taivastie – pelastus Jeesuksessa on tarkoitettu jokaiselle. Voitto synnin taakoista – vapaaksi Jeesuksen ristin kuoleman kautta.

Jos olet jo kokenut pelastuksen niin iloitse siitä – se on ihana osa- olla Jeesuksen oma.

Olen itse kokenut sen jo 17vuotiaana ja nyt kun olen eläkeläinen, on ollut suurta armoa täällä jo olla Jumalan lapsi ja perillinen. Psalmissa 32:8 sanotaan, että Minä opetan Sinua, sanoo Herra ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa. Minä neuvon sinua, minun silmäni valvoo sinua.

Rakas kanssamatkaajani kuunnellaan mitä Taivaallisella Isällä on meille sanomista – luetaan Hänen sanaansa ja pyydetään Hänen henkensä johtoa elämäämme ja jatketaan matkaa Jeesuksen ja toinen toistemme kanssa !

Hyvää kesän jatkoa !

T. Pirjo Lehtimäki

 

 

Kesäkuu

TÄNÄÄN ON PELASTUKSEN PÄIVÄ!

 

2 Kor 6:2 Sillä hän sanoo:"Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut".Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.

 

Jumalan almanakassa on vain yksi päivä ja se on juuri tämä päivä. Eilinen on mennyt ja huomisesta emme tiedä, mutta tänään auttaa Herra. Tänään on pelastuksen päivä, se on aina tänään. Eli miksi odottaa huomiseen kun emme tiedä siitä mitään?

 

Jeesus on tehnyt kaiken valmiiksi. Hän antoi elämänsä meidän edestämme kun Hän sanoi ristillä että se on täytetty. Jumala haluaa että kaikki ihmiset tulisivat tuntemaan totuuden. Tämä on siis oikea päivä uskoa Jeesukseen. Koska niin kauan kun tänään on, on se aina pelastuksen päivä ja se päivä on juuri tässä hetkessä.

 

Mutta sinä kenties sanot, eikö huomenna voi pelastua ja siitä eteenpäin? Kyllä toki, kunhan vain saamme sen päivän mutta mehän emme tiedä mitään huomisesta. Mutta tänään on oikea aika, nyt on pelastuksen päivä.

 

Armoa armon päälle!

 

Marcus Saukkonen

Pastori

 

Toukokuu

Kesä tekee tuloaan hitaasti, mutta varmasti. Ilmaston muutoksen tuloksia saamme vähitellen havaita jo täällä pohjolassakin, puhumattakaan niistä katastrofeista, joista saamme päivittäin kuulla ympäri maailmaa tapahtuviksi..kuinka pieni ihminen selviytyy tällaisten sanomien puristuksissa?

Jumala on antanut Sanansa, raamatun meille ohjeeksi ja lohdutukseksi. Tämä Sana kantaa kaikissa elämäntilanteissa.

”Heittäkää kaikki murheenne hänen päälleen, sillä Hän pitää teistä huolen. ” Tämän sanoo meille 1.Pietarin kirje 5:7 Ei ole niin suurtaa hädänhetkeä, etteikö taivaallinen Isä auttaisi lastaan.

Iloitkaa aina Herrassa, vieläkin minä sanon: iloitkaa! ” Fil.4 :4 Voiko vangittuna, jopa kahleissa sanoa näin..? Paavali oli vankilassa uskonsa tähden, ja sieltä hän kirjoitti Filippin seurakunnalle nämä sanat. Paavali oli oppinut tuntemaan Hänet, johon hän uskoi. Hän tiesi, että hänen Herransa on kaikkien olosuhteitten yläpuolella, ja niinpä hän saattoi lisätä: ” Kaiken minä voin Hänessä, joka minua vahvistaa. ” Fil. 4: 13.

”Olkaa toivossa iloisia, ahdistuksessa kärsivällisiä ja rukouksessa kestäviä.” Room. 12: 12. Olipa elämäntilanteesi millainen tahansa, suuri Jumala näkee sinut, Hän kuulee rukouksesi ja Hän auttaa sinua.

”Älkää siis olko murheissanne, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne! ” Neh.8: 10  Nämä sanat lausui kansan johtaja Nehemia israelilaisille, joille juuri oli luettu Jumalan lakia, kymmentä käskyä, ja ihmiset tunsivat suurta syyllisyytä ja tulivat synnintuntoon ymmärtäessään rikkoneensa Jumalan käskyjä vastaan…mutta aina siellä, missä synti tunnustetaan, tulee armo tuomion sijasta ! Niin lupaa meille raamattu. Jumala sanoo: ” Ja minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejään.” Hebr. 8: 12. Mikä valtava syy iloita !

Mikä on lopullinen ilomme ? Siitä luemme raamatun viimeisestä kirjasta, joka kertoo ihmiskunnan viimeisistä ajoista katastrofeineen tällä maaplaneetalla, mutta myös tulevaisuudesta taivaassa Jumalan luona. Ilmestyskirja 19: 7 sanoo: ” Iloitkaamme ja riemuitkaamme ja antakaamme kunnia hänelle ( Jumalalle ), sillä Karitsan häät ovat tulleet. Hänen morsiamensa on laittautunut valmiiksi. ”

Kuka on tämä Karitsa ? Hän on Jeesus, Jumalan Karitsa, joka tuli ottamaan pois maailman synnin, että kaikki, jotka uskovat Häneen saisivat synnit anteeksi. Kuka on Karitsan morsian ? Sinä ja minä, jos olemme vastaanottaneet Jeesuksen, ja kaikki Jumalan lapset kaikista kansoista kautta kaikkien ajanjaksojen..!! Tämä on ilomme huipentuma, iankaikkinen elämä taivaan kodissa..

Haluathan olla tässä joukossa mukana?

Eija Pitkänen

 

 

Huhtikuu

Jumalan ylitsevuotavainen armo! 

Room 5:20 Mutta laki tuli väliin, että rikkomus suureksi tulisi; mutta missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi..

Kuvittele vaakaa, yhdellä vaakalaudalla on syntejä ja toisella on Jumalan armoa. Kumpi vaakalauta painaisi enemmän? Vastaus: Jumalan armo. Jumalan Sana Raamattu opettaa meille, että kun synti tuli suureksi, siinä armo oli ylenpalttinen. Jumalan armo on siis AINA vahvempi ja suurempi.

Luemme Filippuksesta Apostolienteoissa 8:5 Filippus meni Samarian kaupunkiin ja saarnasi heille Kristusta.

Mitä hän saarnasi? Vastaus: Jeesusta!  Armo on Jeesus henkilöityneenä! Filippus olisi voinut saarnata heille kaikkea muuta, esimerkiksi miten pimeä ja syntinen Samaria oli, mutta ei, hän saarnasi heille Kristusta. Meitä ei ole kutsuttu saarnamaan ihmisten synneistä, meidät on kutsuttu saarnaamaan Evankeliumia Jeesuksesta, joka on poistanut tämän maailman synnin. Evankeliumi on iloinen ja hyvä sanoma joka on tapahtunut. Evankeliumi Jeesuksesta koskee meitä jokaista, ja kaikki jotka haluavat saavat uskoa sanomaan Jeesuksesta ja Hänen täyttyneeseen tekoon kun Hän kärsi, kuoli ja ylösnousi jokaisen ihmisen puolesta.

Meidän synneistämme ja virheistämme on jo maksettu. Jeesus on se joka on maksanut jokaisen ihmisen synnin. Hinta on maksettu ja nyt voimme ottaa tämän kaiken vastaan ihan ilmaiseksi uskon kautta Jeesukseen ja siihen mitä Hän on tehnyt.

Nostakaamme katseemme ylös tässä hetkessä ja katsokaamme Jeesusta, katsokaamme mitä Hän on tehnyt puolestamme. Voimme olla epäonnistumisten ja tappioiden ympäröimiä, mutta se ei muuta sitä mitä Jeesus on puolestamme tehnyt. Voimme olla niin varattuja meitä koskevilla ajatuksilla, sillä mitä me teemme Jumalalle, mutta olkaamme varattuja sillä mitä Jumala on tehnyt puolestamme, koska silloin on Jumalaa palveleminen oikealla motivaatiolla luonnollinen tulos.

Viimeiseksi, Jumalan armo on niin mahtava, se on armoa alusta loppuun. Kyllä, se on armoa koko matkan ja missä synti tuli suureksi, siellä armo oli ylenpalttinen. Keskittykäämme Jumalan armoon, emme voida koskaan saarnata liikaa armoa, koska Jeesuksesta ei voi saarnata liikaa!

Marcus Saukkonen

Pastori 

 

 

Maaliskuu

 

Jeesus tahtoo sinulle hyvää!

Room 8:34 Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus Jeesus on se, joka on kuollut, onpa vielä herätettykin, ja hän on Jumalan oikealla puolella, ja hän myös rukoilee meidän edestämme.

 

Evankeliumi on hyviä uutisia! Ei ole kyse siitä mitä me teemme Jumalalle, vaan kyse on siitä mitä Jumala on tehnyt meille Poikansa Jeesuksen kautta. Jumala on lähettänyt Jeesuksen ja kaiken Hän lähetti Poikansa Jeesuksen kanssa.

 

Jeesus on kantanut syntiemme rangaistuksen päällänsä. Hän on maksanut syntiemme velan. Hän on kärsinyt tuomion.

 

Kuka siis tuomitsee? Ei ainakaan Jeesus! Jeesus istuu Isän Jumalan oikealla puolella ja rukoilee puolestamme ja tahtoo meille hyvää. Meillä on Jeesus joka on meidän puolellamme, ei hyvyydestämme tai teoistamme johtuen. Vaan kyse on Jeesuksesta, kuinka hyvä Hän on ja mitä Hän on tehnyt. Ja Jeesus on kuollut ja ylösnoussut puolestamme.

 

Jeesus on armo henkilöityneenä, ja Hän on aina meidän jokaisen ulottuvilla. Hän ei osoittele tuomitsevaa sormea. Hän ei esittele syntiluetteloa. Hän ei tule tuomion kanssa. Jeesus osoittaa kohti tyhjää ristiä ja sanoo; olen ottanut paikkasi ristillä sinun syntiesi tähden ja syntisi on poistettu!

 

Kiitä Jeesusta verestään joka yhä toimii, Halleluja!

 

Jeesus elää ja on noussut ylös kuolleista!

 

Jumalan rauhaa!

Marcus Saukkonen

Pastori

 

 

 

Jumala on hyvä Jumala! 

Jaak 1:17. Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa. 

Jumala on aina hyvä Jumala kokemuksistamme huolimatta. Jumala on kaiken

näkevä Jumala, kaiken tietävä ja joka on puolellamme. Vaikka elämäsi näyttää

miltä hyvänsä tällä hetkellä, on Jumala hyvä Jumala, aina hyvä Jumala.

Heb 4:12. Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija.

Älkäämme oppiko tuntemaan Jumalaa kokemustemme kautta, vaan oppikaamme tuntemaan

Jumalamme Hänen Sanansa, Raamatun, kautta. Jumala ei muutu eikä ole eri tuulella, Hän on ja pysyy aina samana.

Ef. 2:4 ”mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut”.

Jumala on hyvä Jumala joka rakastaa rajattomasti, Jumalan meihin kohdistuneella rakkaudella ei ole loppua. Emme voi mitään tehdä että Jumala rakastaisi meitä enemmän, emmekä voi mitään tehdä että Hän rakastaisi meitä vähemmän. Hän on rakastanut meitä mahdollisimman paljon ja Hän rakastaa meitä myös nyt!   

Jumalan rauhaa!

Marcus Saukkonen

Pastori

 

 

Tammikuu 2019

Ihmeiden vuosi

Tekeekö Jeesus ihmeitä tänään?  Tekeekö Jeesus ihmetekoja tänään?  Parantaako Jeesus sairaita tänään? Kuka Jeesus on tänään?  Mitä Jeesus merkitsee sinulle tänään? Mitä Jeesus merkitsee seurakunnallemme tänään?  Pysähtykäämme näiden kysymysten eteen harkiten.

Meillä on nyt uusi ja tuore vuosi, kirjoittamaton luku, jonka voimme täyttää kaikella Jumalan hyvyydellä.

Ef. 2:10 sanoo: Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.

Uskokaamme Jumalaan tänä vuonna ja uskokaamme Hänen Poikaansa Jeesukseen!

Joh. 14:1 sanoo: Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun.

Jumala haluaa antaa enemmän, kuin mitä edes rukoilemme tai ajattelemme.

Ef. 3:20 sanoo: Mutta hänelle, joka voi tehdä enemmän, monin verroin enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa..

Älä unohtako, että VOIMA on jo sinussa, tässä ja nyt! Älä rukoile lisää voimaa, vaan anna Pyhän Hengen näyttää, kuinka paljon voimaa Jumala on lahjoittanut sinulle Poikansa Jeesuksen kautta.

Jeesus sinussa on ihmemies ja hän tahtoo tehdä ihmeitä kauttasi. Haluatko olla käytettävissä Jeesuksen ihmeiden lähettinä?

Hyvää armon vuotta 2019!

Pastori Marcus Saukkonen

 

 

Joulukuu  

Ilosanoma Jouluksi 2018. 

Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa. (Luuk. 2:1-3) 

Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. (Luuk. 2:4-5) 

Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa. (Luuk. 2:6-7) 

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä." Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: - Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa. (Luuk. 2:8-14) 

Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: "Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti." He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä. (Luuk. 2:15-19)

Siunattua Joulun aikaa.

 

 

 

Armollinen seurakunta.

 

1) Armollinen seurakunta näkee uudet ihmiset.

 

2) Armollinen seurakunta ei kysy missä olet ollut.

 

3) Armollinen seurakunta ei osoita sormella.

 

4) Armollinen seurakunta ei julista lakia, vain armoa.

 

5) Armollinen seurakunta tietää, että Jeesus aina on suurempi.

 

6) Armollinen seurakunta tietää, että meillä on toivo ja tulevaisuus.

 

7) Armollinen seurakunta tietää, että Jumala aina rakastaa.

 

Pastori

Marcus Saukkonen

 

 

 

Marraskuu

Ei pahat - vaan pyhät 

Efs1:4 Jo ennen maailman luomista hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan edessään pyhiä ja nuhteettomia Kristuksesta osallisina. 

Monta kertaa, kun Paavali kirjoitti kirjeensä, aloitti hän ne tervehdyksellä pyhille. Keitä olivat nämä pyhät? Ne olivat Kristuksessa Jeesuksessa olevat uskovat. Et ole enempää mikään syntisäkki. Kun pelastuit niin sinut asetettiin Kristukseen Jeesukseen. Jeesus on uusi elämäsi. Sinä elät Hänessä ja Hän sinussa. Sinä olit syntinen ennen pelastustasi.

Room 3:23 sanoo että kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.

Mutta NYT sinä olet pelastettu, nyt sinä olet vanhurskas ja nyt sinä olet pyhä, ja tätä kaikkea JEESUKSESSA! Jumala katsoo sinua Poikansa kautta ja sinä olet Pojassa ja Poika on sinussa. Asemassasi olet pyhä Kristuksessa Jeesuksessa. Vaelluksesi Jumalan kanssa alkaa ymmärtämällä asemasi. 

Haluatko vieläkin kutsua itseäsi syntisäkiksi? 

Jumalan rauhaa

Pastori Marcus Saukkonen

 

 

Lokakuu

SINUT ON LUOTU MENESTYMÄÄN! 

Joh 15:16 Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin ja asetin, että te menisitte ja kantaisatte hedälmää ja että teidän hedelmänne pysysisi: että mitä ikinä te anotte isältä minun nimesäni, hän sen teille antaisi

Jumala tahtoo että seurakuntamme elää menestyksessä! Missä menemme kirkkaudesta kirkkauteen ja voitosta voittoon.
Jumala tahtoo että SINÄ elät menestyksessä, missä yhä enenevissä määrin näet Jumalan hyvän tahdon kohdallasi. Mikään ei ole sinua vastaan, mutta sen sijaan sinulla on Jumala joka on puolestasi!

Ensimmäisessä seurakunnassa Jumalan Sana menestyi ja levisi. Tänään Herra tahtoo että Hänen Sanansa menestyy seurakunnassamme ja sen kautta. Menestystä niin, että useammat pelastuisi. Menestystä niin, että useampi parantuisi. Menestystä niin, että useammat vapautuisi, ja menestystä niin että entistä enemmän näemme sen mitä Isämme sydämellä on.

Sinut on luotu menestymään vaelluksessasi ja Jeesuksesta kertovan sanoman levittämisen palveluksessasi! Jumalan tahto kohdallasi on Jeesuksesta hyvien, iloisten ja positiivisten uutisten levittäminen.

Sinä olet se henkilö jota Jumala haluaa käyttää!
Sinä olet kaikkea mitä Jumalan Sana sanoo sinun olevan!
Sinulla on kaikkea sitä mitä Jumalan Sana sanoo sinulla olevan!
Sinä voit tehdä kaikkea sitä mitä Jumalan Sana sanoo sinun pystyväsi tehdä!

Jeesus asuu sinussa ja yhdessä Jeesuksen kanssa kuljemme näin eteenpäin Hänen voittokulkueessa!

Jumalan rauhaa
Pastori Marcus Saukkonen

 

 

 

Syyskuu

PSALMI 51  (Raamattu kansalle käännöksen mukaaan).

1 Musiikinjohtajalle. Daavidin psalmi

2 profeetta Naatanin tultua hänen luokseen sen jälkeen, kun hän oli yhtynyt Batsebaan.

3 Jumala, ole minulle armollinen hyvyytesi tähden, pyyhi pois syntini suuren laupeutesi tähden.           

4 Pese minut puhtaaksi rikoksestani, puhdista minut synnistäni.

5 Minä tunnen rikokseni, ja minun syntini on aina edessäni.

6 Sinua Ainoaa vastaan olen syntiä tehnyt, olen tehnyt sitä, mikä on pahaa sinun silmissäsi. Sinä osoittaudut vanhurskaaksi puheessasi ja puhtaaksi tuomitessasi.

7 Katso, synnin alaisena olen syntynyt, synnin alaiseksi sikisin äitini kohdussa.

8 Totuutta sinä tahdot sisimpään saakka, ja salassa sinä ilmoitat minulle viisauden.

9 Puhdista minut synnistä iisopilla, niin minä puhdistun. Pese minut, niin tulen lunta valkeammaksi. 10 Anna minun kuulla iloa ja riemua, ratketkoot riemuun luut, jotka olet murskannut.

11 Peitä kasvosi näkemästä syntejäni ja pyyhi pois kaikki pahat tekoni.

12 Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista vahvaksi henki minun sisimmässäni.

13 Älä heitä minua pois kasvojesi edestä äläkä ota minulta pois Pyhää Henkeäsi.

14 Anna minulle jälleen pelastuksesi ilo ja tue minua alttiuden hengellä.

15 Minä tahdon opettaa väärintekijöille sinun tiesi, että syntiset palaisivat sinun luoksesi.

16  Vapauta minut verivelasta Jumala, Jumala, minun pelastajani. Silloin minun kieleni laulaen ylistää sinun vanhurskauttasi.

17 Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun ylistystäsi.

18 Sillä sinä et halua uhria, sen kyllä antaisin, polttouhri ei ole sinulle mieleen.

19 Jumalalle kelpaava uhri on särkynyt henki. Särkynyttä ja murtunutta sydäntä et sinä, Jumala, halveksi.

20 Tee laupeudessasi hyvää Siionille, rakenna Jerusalemin muurit.

21 Silloin sinä miellyt vanhurskauden uhreihin, polttouhreihin ja kokonaisuhreihin. Silloin uhrataan härkiä sinun alttarillasi.

 

Daavidin psalmi.